Koreas bästa: norebang, jimjilbang och soju

Torsdag var det som vanligt fest på amfiteatern (som varje torsdag). Och eftersom att gårdagens fest innehöll två av de tre bästa sakerna med korea blev jag lite inspirerad att ta och göra ett inlägg om dessa tre bästa sakerna. Här kommer listan:
.
Norebang (노래방) koreanska kareoke rum. Man är ett sällskap mellan 3-20 personer (det finns olika storlekar på rummen). I kareoke rummen kan festen bli hur vild som helst och hittils har ägare alltid varit ganska överseende. Men efter festen igår fick vi lite koreansk utskällning för att vi hade lämnat soju flaskor kvar i rummet. Det bästa med utskällning på koreanska är att man inte har någon som helst aning om vad som sägs och därför kan man omöjligt skämmas så mycket som man borde. 
.
Jjimjilbang (찜질방) är en typ av badhus/spa i Korea. I jimjilbang finns oftast bastu och olika typer av varmvatten källor. Det kan även finnas behandlingar som massage. Jimjilbang har separerade delar för kvinnor och män men har oftast även allmänna platser. På de allmänna platserna finns vanligtvis även plats för att sova. Jimjilbang är oftast öppna 24timmar om dygnet.
.
Soju (소주) är en alkoholhaltid dryck från Korea. Smaken påminner lite om vodka men är oftast lite sötare då socker tillsätts under tillverkningen. Soju är den populäraste drycken i Korea. (och den är fullkomligt livsfarlig!)
.
Gårdagens fest innehöll norebang och soju såklart!



Kommentarer
Postat av: Charissa

Jealous!

2011-11-15 @ 18:35:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0