Riktiga saker byggs av stål

Lördagen bjöd på everland och adrenalinpump på höga nivåer.. Nej jag tycker inte bergochdalbana är roligt nå mer. Det är läskigt, det är högt uppe det går fort och jag är rädd. Dessutom var berg-och balbanan i trä och det kändes minst sagt olustigt. Men det var rätt mysigt i helhelt vackra parker och go sockervadd!
Som plåster på såren efter att ha varit så otroligt rädd under alla åkattraktionerså fick jag unna mig lite shopping efteråt. Ett par fina skor nu till vintern (korea vintern alltså). Och en par dundermysiga tofflor till kalla morgonfötter. För det var jag värd!
Ps. Måndagar är ju bara inte alls så roliga.

Everland

Så imorgon bär det av till Everland. Och jag har lite förhoppningar på shopping också för här behövs det muntras upp! ;)


Kom och vänd på mig så att jag inte får liggsår...

Otur i mängder. Det är väl det minsta man kan säga. Sjuk är jag igen. Men man ska inte vara bitter. Nej det händer ju bra saker också.. Ja som till exempel idag har dom fixat lyset (som varit trasigt i två dagar) på toan.. Jamen ni hör ju. Kul har jag här! Allt är som det ska, det går bra nu.

Hem

2011.10.25 22:53
Bilderna i föregående inlägg är från Filippinerna närmare bestämt ön Boracay. Och idag är ännu en resa bokad.. Och vars bär den resan av?
Jamen hem till underbara avlånga landet lagom! Oj som jag har börjat sakna dig. Dig och köttbullar, brunsås, lingonsylt och potatis, potatis, potatis. Svensk medelmåttighet och prestigelöshet. Jag saknar att sladda med bilen att sova på bussen att se frosten på morgonen när jag tittar ut över gräset. Jag saknar gräs för här är allting asfalterat och jag saknar att kunna gena vilket är omöjligt i detta landet där man måste gå runt alla stora byggnader.
Och jag saknar min farmor väldigt mycket.

Dagens bedrift


Så idag har det kollats på lite resor och ett inköp blev det.. Den 21 december lämnar jag Sydkorea för att fara hit!
.
.
.

Kvällsprommis

Gick ut på en kvällsprommenad sådär 22:00 och mötte på vägen de som kom hem från gårdagens festandet i Seoul. Det måste ha varit en riktigt bra fest!! ;)

Söndagsdravell

2011.10.23   21:19
Igår pratade jag på skype med Vigan och Ebba och hipsvips så började det snöa! Tänkt första snön hemma i Boden och jag missade den. Jag som älskar första snön! Den är alltid lika mysig. I Sydkorea har hösten tagit till på allvar och det är mycket vackert. Ska försöka lägga upp några bilder till veckan.



Och sen en sån där grej som man gör när man inte kan fokusera på viktigare saker..
Passionate, naiv, sweet and charismatic.

Mr Nobody

2011.10.22 11:51
.
Igår var jag helt slut efter tentan så det blev inga festligheter. Iställer gick vi och åt pizza. Mmm gött! Sen samlades ett gäng i gemensamma rummet på första våningen och såg Mr Nobody. Precis så där som en bra dag ska vara.
.
Idag blir det nog besök till home+ för att köpa lite frukt och gott..! Har världens sug efter mandariner mums!
.

Det kan bara bli bättre

2011.10.21 16:11
.
Idag skrevs sista provet idag och ämnet idag var matematisk statestik.
Så hur gick det? Var provet lätt?
Jajemen lätt som en plätt! ...var i alla fall dem 30% av frågorna jag svarade på.
Resten av frågorna förstod jag inte.
.
Men man är ju inte sämre än att man kan bättra sig, eller hur farmor?
.
Och som lite skvaller så har min rumskompis Eliska inte kommit hem ännu från gårdagens fest.. Så jag kan bara anta att det var en riktigt bra kväll! ;)

Drömma är bra.

2011.10.19 19:14
Idag valde jag att mysa ihop i sängen istället för att gå och skriva mitt prov. Fint. Jag tänker i fortsättningen välja att mysa ihop i sängen istället för att gå på den där kursen överhuvudtaget. Det blev lite spontant val idag innan provet att jag lägger ner hela kursen. Varför? ... För den är inte kul. Dator programmering är definitivt inte för mig..
Så jag fortsätter drömma mig bort, kolla på resor och tänka att allt löser sig. På en timme blir det middag och lite födelsedagsfirande och kanske en öl?

Effekten av hög skolbelastning

00:06
.

Det är en rätt underligt effekt som uppnås av en hög skolbelastning. Till exempel hinner man göra saker som man aldrig annars hinner göra trots att man aldrig har så lite tid. Till exempel hinns det med att blogga. Vilket aldrig annars står hög på prioriteringslistan. Och till exempel hinner man skriva 11 vykort. Även fast man kanske inte hinner posta dem.. fastän man går förbi postkontoret varje dag eftersom det ligger på campus.
.
Nej nu är det dags att ta sig ur detta drömland och gå tillbaka till den där härliga boken om automation. 

.

21:05

Ser att mina blogg uppdateringar blir lite konstiga i svensk tid med tanke på tidsskillnaden.. Ser ut som att jag bloggar mitt i natten ibland!
Så hädanefter blir det tidmärkta uppdateringar.
.
Ikväll gäller egentligen plugg men istället så kollas det lite på resor och så. Vars? Det är hemligt än så länge...

Krav

Här i livet har vi alla en massa krav på oss oavsett vi vill eller inte.
Vi måste betala för oss, vi måste ha någonstans att bo, vi måste ha ett jobb, vi måste betala skatt osv.
Vissa människor klarar av krav, vissa inte. De flesta av oss tycker att det är pest men vi gör allt vi ska ändå.
Vissa människor tycker om att lova för mycket och sedan gnälla på att det ställs för mycket krav när de inte kan prestera. Vissa har detta som konstant udanflykt för allt. Dessa stackars samhällsmedborgare som är fyllda av självömkan för att de lever i andras krav.
.
Idag spyr jag på alla dessa människor. Fy på er. Skaffa en ryggrad!
Idag har jag inte alls lust att berätta vad som har provocerat fram detta tanke-utkast. Men jag var nästan tvungen att skriva för att ventilera. För här får jag skriva precis vad jag vill.

Rapport

Klockan är 23.22. Jag har just börjat skriva på en rapport.
Som ska in IMORGON.
Fint.
5 sidor och lidande nattsömn.
.
.
.
.
..fastän jag tusen gånger sagt aldrig mer i sista sekunden!

Cafemys inklusive plugg

Nästa vecka är det som sagt midtermexam, och självklart har jag prov i alla min sex kurser. Underbart! 
Tisdagar är min lediga dag vanligtvis, då jag bara myser på och strosar runt, njuter och tar in alla intryck av min omgivning. Men inte idag. Idag stod det plugg på schemat. Eftersom det fortfarande är lite synd om mig som har varit sjuk så spenderas pluggdagen på en fik, vilket var helt underbart (och lite syndig var jag i bullhyllan). Fick gjort en hel del och var glad när jag gick hem trots att pluggardagar i vanliga fall gör mig riktigt nere!
Angående ljudvolymen på ett fik kan jag bara informera att den är ganska lika som hemma eftersom vi bor fyra tjejer i ett rum. Men min nya bästa vän öronpropparna gör att jag både kan sova gott, plugga bra och gå ut och klubba då och då.

NANTA och fyrverkerier

Igår bar det av till Seoul för NANTA en koreansk musikal (typ?).
.
NANTA kan jag inte jämföra med någon annan typ av föreställning för det var rätt annorlunda. Kan inte riktigt beskriva i ord hur det var men NANTA är lite utav allt och ingenting. Jag stal detta citat då det förklarar NANTA rätt bra:
"The show involves acrobatics, magic tricks, comedy, pantomime and audience participation. The unifying element throughout the musical is the use of traditional Korean samul nori music, which in this case in performed with improvised instruments, such as cutting boards, water canisters and kitchen knives. The performance is almost completely non-verbal."
.

.
Efter NANTA var det tänkt att jag skulle se Seouls FIREWORK FESTIVAL men eftersom jag fortfarande är helt galet förkyld så orkade kroppen inte mer och jag fick vända hem före alla andra vilket var en stor besvikelse.
...men på vägen hem på tåget hörde jag en smäll och när jag tittar ut så passerar vi just över sjön där fyrverkerierna sjuts upp. Vi stod på första parkett närmare fyrverkerierna än alla åskådare på land och jag måste sänga att jag tror aldrig jag har sett någon så kolosalt häftigt! Hela himlen lyste upp av alla möjliga vackra färger och former! Efter det behövde jag inte vara särskillt besviken längre..
.
.
Förutom allt som är häftigt och underbart här så är jag som sagt fortfarande jätte förkyld vilket inte alls är särskillt häftigt och underbart utan mest pest och pina. Jag längtar hem till någon som tar hand om mig, ger mig soppa och stryker mig över håret. Här får jag tre arga rumskompisar som är rädda för att bli smittade. Underbart.
Nu har den här förkylningen legat och irriterat i mina lungor i över en vecka så imorgon hälsar jag på farbror doktorn. Ja man ska ju testa på att göra allt i Sydkorea. 



Ledigheten i Busan

Fredag till Tisdag spenderades i Busan. Vädret har varit underbart! Helgen har innehållit godsaker som bland annat sollapande på stranden, shopping i Shinsegae Department Store och två gånger hann jag med att besöka Busans underbara spa! Shinsegae Department Store är för övrig världens största department store, det ni!
.
.
.
Den här bilden är tagen från Shinsegaes nionde våning. Det är en vacker "trädgård" och det känns aningen underligt med skyskrapor i bakrunden. Men kanske är det motsägelsen som är mest fantatiskt i sig själv.
.
Förövrigt har jag varit tok förkyld hela helgen och den släpper inte! Förkylningen har satt sig på lungorna och det känns inte alls så topp till och från. Det är dock tur att man har fina vänner och den här veckan har varit mer eller mindre "medcin test vecka" jag har testat piller från Spannien, Finland och Tjeckien. Så går det när man inte var smart nog att ta med sig en låda ipren hemifrån.
.
Krya på mig och jag ska försöka skriva snart igen.

RSS 2.0